home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

AKU NOTTY KETIKA KECIK JE

by Jenggo@jebon on May 26, 1999 at 23:54:15:



AKU NOTTY KETIKA KECIK JE


heeeee assalamualaikum semua dan apa habor..
Aku sebenornya.. ingin meriwayatkan hikayat aku takkala aku masih kecik.Aku jeles gak ngan Akula tuh...tapi story dia ngan beskal dia jer...tapi aku lain
skett....krn aku memang notty ekk.
Waktu tuh aku dalam darjah 6 , sekolah kat ipoh ketika tuh..(nama dirahsiakan demi keselamatan negara)
Hmmmm aku mempunyai ramai kawan sekampung yg bersekolah satu ngan aku..
heeeee.. saat yg paling menggumbirakan
aku dan kawan kawan aku pabila cuti sekolah telah tiba ( bulan 12 )...
hmmmm kami ader berbagai program yg tlah dibuat dan disusun rapi. so...
aku akan storykan pada nkorang semua berdasarkan program yg aku buat...
aku kisahkan program minggu pertama dulu,yg seterusnya...kena tunggulah kalo ader permintaan..mana tahu kot kot aku punya story nih burings plak.
minggu pertama cuti:musim buah2 an
lokasi projek : kebun dorian
tpt : rahsia demi keselamatan kenkawan

heeeeee ok ceritanya begini..aku bersama
kenkawan aku(kami ber 5) telah meeting dan bermufakat nak curik dorian pak ngah
kat kebun dia..hmmm pak ngah nie memang kedekut pait..mementang lah dia ade saham baik..anak dara dia lawo oo.
so pada hari tersebut kami berlima telah
mengumpulkan beberapa bijik kelapa tua, kami kumpulkan kelapa tua tuh dlm guni aku rasa ade lah kat 10 bijik kot..heeee
aku buat projek nie time malam je...
hmmm tepat jam 10.30 malam operasi kami pun bermula...nkorang tahu kan ...biler dah ramai geng mula ler jadik terra. hmmmm aku arah kan member aku memecah kpd 4 sudut...dok jauh2 skett dr dangau yg pak ngah jaga...heeee aku kenalah nyorok belakang dangau ( pondok jaga durian)..pehtuh member aku bawak 2/3 bijik kelapa tua masa dok kat sudut memasing hmmm ....biler dah ready aku pun bunyi isyarat burung antu ..kat kawan kawan aku..( tiup tangan)..hmm
aper lagi berdebuk debuk lah buah kelapa
jatuh dibaling..hmmm nkorang tahu pakngah nie eksen skett kalo satakat sebijik dua buah durian yg jatuh takmo gi kutip...hmmmm biler dah berdebuk debuk bunyi haaa ..mulalah rajin skett
pehtu...aku yg dok bersembunyi belakang
dangau nampak pak ngah dok nyuluh nyuluh
buah ( yg jatuh tadik ) hmmm kater
pak ngah rezeki baik malam nie...
heeeeee aku kat belakang dah ready ngan guni..aku plak kater (dlm hati ) ekekekkeke aku punya lagi baikkk pakngah
hmmmmm pehtu nkorang tahu...sebaikjer pakngah gi carik ( aku pong muler lah beroperasi.. nkorang tahu kat dalam dangau ader 15 bijik durian yg disimpan
oleh pak ngah...hmmm aper lagi bersih ler aku kerjakan....aku masukkan semua buah tu dalam guni)heheheheh
pehtuh kenkawan aku yang tadik semua dtg kat aku menolong hmmmm kami usung buah durian ni gi jejauh...kami gi makan ler peh tuh....
hmmmmm nkorang tahu besoknya pakngah tlh ngamuk ...abis semua perkataan yg pelik pelik kuar dr mulut pak ngah masa kat kedai kopi ...aku ader masa tuh..
heheheheheh pakngah kater ader jebon pale itam curik buah durian ...dia tukar buah durian ngan buah kelapa..peh tuh durian yg disimpan kat dangau plak ilang
heheheh dia taktahu sebenrnya kami baling buah kelapa tuh ke udara ...biler
jatuh dah tentu macam bunyik buah durian
bedebuk.....
hmmmmm nkorang semua ..itu ajer program cuti minggu pertama aku....kalo ader aper aper komen yg baik ker buruk ker
aku tak kisah...heheheh waktu tu aku belum mimpi lagi ahakssss...


Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian0
Populariti1870
Tarikh2005-09-19

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).