home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

AKU NOTTY KETIKA KECIK (2)

by Jenggo@jebon on June 15, 1999 at 00:15:32:



AKU NOTTY KETIKA KECIK (2)


 heeeeeee assalamualaikum semua dan apa
habor? 1st of all.. aku amik kesempatan kat sini, utk mengucapkan berbanyak-banyak tima kasih kat nkorang semer yang
telah sudi mengantor e-mail & e-card pada aku..heeee siap chop sirim lak tuh.
OK hmmmm buat pengetahuan kenkawan gak
14/6 adalah besday aku... heee udah tua
rupanya...hahaha.
Hmmmmm ok episod seterusnya:-
Opss ..sebelum tuh aku harap nkorang
jgnlah buat cam perangai aku tuh...sian
tuan nyer pokok...dan anggaplah story
kali ini sebagai tauladan dan jgn niru
segala perbuatan aku ...salah disisi agama.
LOKASI: DEPAN RUMAH PAK ALI ( nama tlh diubah suai)
TARGET: POKOK RAMBUTAN
MASA : 9.00 malam ( minggu ke 2 cuti)
heeee cerita dia cam nie...
4 hari sebelum kejadian nie berlaku
aku dan kenkawan aku ( 5 orang) baru balik jer dari ngaji ... hmmm kebetulan
rumah aku dan kenkawan aku semernyer dekat dekat ...nak dijadikan cerita, kami mesti melalui depan rumah pak Ali, sebab di kg nie ... ini lah main road
penduduk di sini dan utk kami gi ngaji.
heeee ok .. semasa lalu kat depan rumah
pak Ali ,( aku kat depan ) sambil pegang lampu picit telah tersuluh kat pokok rambutan pak Ali..."weiiii" aku jerit kat kenkawan aku..."moktan la moktan"..( singkatan rambutan ) bagi dialek kg aku..hmmmm jom mintak kat pakcik tuh ...sure dia kasik nyer..kata
aku kat kenkawan aku...kebetulan..
Pak Ali masih kat laman rumah bakor daun
kering...( aku rasa pak Ali sedar akan
kemunculan kami kat situ )sambil pegang
sabit dia dtg kat kami..dia kater" apa korang nak."... wooo nak curik rambutan
aku yek" aikkkkk belum story dah kena
sergah...hmmmm ..."terima kasih Pak Ali
kami lalu jer disini"... maner ader nak
curik cuma nak mintak skett jer dari Pak
Ali" kata aku. Jawap Pak Ali " wooo... korang nak rambutan aku yer" kalau nak
gi tanam sendiri ler" ...
PERGHHHHHHH .... brdesup tinga aku..hmm
aku ngan kenkawan aku jeling sesama sendiri.." errr Pak Ali...terima kasih..
terima kasih.... kami tumpang lalu kat depan nie jer" hmmmm nak kena org tua nie....( kater aku kat kenkawan aku secara pelan ).....
OK dipendekkan cerita...aku ngan kenkawan aku tlh buat meeting tergempar,
heeeeee ...." amacam kenkawan set ker
program nie" kater aku kat member aku..
depa kater .." jadik..jadik" heheheheh
la la la...hmmmmm lagi 4 hari kiter bikin yek...ahaksss...
heeeee... pada hari tersebut aku telah
bawak gergaji abah aku...2 dari kawan aku.. bawak lampu picit..hehheh kami pakai serba gelap...opss luper cakap pada hari tersebut semua bebudak tak ngaji...heeee ari jumaat cuti ..
OK tepat jam 9 malam kami pun tiba kat
kawasan umah pak ali...hmmm Pak ali tengok cerita melayu ler...sumpah orang minyak....hehheh mesti ralik dan leka dia ngan family dia tuh...heeeeee
Aku panjat pokok moktan pak ALI sambil usung gergaji...2 member aku yg pegang
lampu picit kejenye kasik signal...kat
aku... depa nyorok kat jalan ..kalo terdengar kenderaan lalu.. spt motor ker
kereta...depa akan signal kan aku....
sorang dok belah ujung kiri dan sorang lagi kat ujung kanan...yg 2 org lagi tuh
dok dekat dekat aku...heee bawah pokok
tapi...nyorok ler..ahaksss..
so.....aku dah ready atas pokok sambil pegang gaji...hmmm tetiba member aku kasik signal...lampu picit..hmmm motor
lalu ler..hahaha...hmmm aku pon gaji ler
dahan tuh.... pak ali sure tak dengar aku gaji sebab bunyik motor bising.. lepas ilang bunyik motor aku pon senyap
balik...heeee pensamaran katakan..hmmm dahan dahan yang jatuh telah dikutip oleh member aku...depa bawak gi ke baroh
tak jauh dari situ...hehehe..buah dikutip...dahan dibuang masuk sungai..
hmmmm aku puas hati sekarang heheheh
abis dahan-dahan moktan pak Ali..aku kerjakan... heeeeee yang tinggal hanya batang pokok ngan dahan dogol jer..
...... heeeeee kami perisi buah moktan tuh dan usung dalam guni...aku sorok kat store bawah rumah member aku...haha
hmmmmm esok nyer....hahahha gempar... gempar....satu kampung pak ali buat kecoh...tuduh orang iri hati lah..busuk ati lah...kat dia.. ( walhal keje keje
jahat nie ) bebudak kecik yg buat... maner ader sangkut ngan orang besor...
heeeeeeeeeeeee
ok lah kalo ader komen baik ker buruk ker aku terima....heeeeee seperti biasa
hahaha aku masih lagi belum mimpi ahaksssss....w'salamsssssss


Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian0
Populariti1486
Tarikh2005-09-19

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).