home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

aaa...aaa...aaa..kurengkan sikit!

by allie corgan on November 04, 1998 at 02:18:43:



aaa...aaa...aaa..kurengkan sikit!


Ada satu family yang sahut seruan kerajaan
supaya berjimat cermat.So,bila nak masak
si emak akan menyuruh anaknya mengurengkan
garam.."Aaa..Ani kurengkan garam ye!"
"Baik mak!".
Macam itulah setiap kali nak masak.Garam ,gula,minyak,
ajinomoto,kicap,suma dijimatkan.Perbelanjaan harian pun
di budget dengan teliti sekali. 
So, satu ari nie,si suami ni dah gian nak
buat projek.So malam itu diaorang pun on la.
Uuhh...ahhhh...Uuhh..ahhh..tak berhenti
hingga berlarutan selama dua jam gitu.Power
gile si suami nie.Biasalah...kalau dah projek tu mesti la
sampai ke tahap yang syok sekali.So,bila nak pancut,
si suami ni sound lah si isteri nie."Yang..dah
nak burst nie...nak burst luar ke dalam?"
"Aaa...burst kat luar le,jimat sikit",katanye
So si suami nie pun burst la kat luar.
Tapi yang peliknya,se drop demi sedrop ia keluar...
si isteri ni pun suke la seraya berkata"..
.....
.....
"aaa...aaa..aaa..kurengkan sikit air tu,
jangan membazir,besok-besok boleh pakai lagi!"
har..har..har...

Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian-
Populariti1296
Tarikh2005-09-19

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).