home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Cerita Pelik, Hantu & Misteri
 
Muka Depan Cerita Pelik, Hantu & Misteri | Hantar idea kreatif anda ke Cerita Pelik, Hantu & Misteri

hantu seret-seret

citer bermula masa umur aku agak2 11 or 12 tahun macam tu la. satu malam nie aku cm bese tidur dgn kakak aku. die nie agak penakut sikit tapi tahap curiosity die tinggi. kalau dgr benda bukan2 die suke tegur ajak aku tgk skali. ok la back to one night nie aku bese sebelum tidur aku borak2 dgn die. die kalau x dpt tidor mmg suke ajak aku borak2. kitorg borak dalam gelap. lampu da padam. mmg tak nampak ape dah.

memula aku mcm dengar bunyik sayup2 org berjalan dari dapur. tapi ignorekan jek la..ttbe kakak aku senyap. aku consider die da tido.aku pon senyap jugak la..tapi lama2 bunyi orang jalan seret2 tu makin dekat ngn bilik kitorang. sampai satu tahap bunyik tu masuk dalam bilik. mmg clear dengar benda tu jalan2 sekitar bilik. siap pusing2 keluar masuk bilik. mase tu katil kitorg rendah. dengar benda tu jalan sgt dekat gile dgn kitorg. aku tak igt smpai pukul bape tapi lama la jugak bunyik tu smpai la aku tetridur. bunyi seret2 tu ala2 mcm kaki org basah berjalan atas lantai.

esok pagi tu ttbe akak aku tanye "wei kau dgr tak bunyik mlm td? aku igt nak bgn bukak lampu tp takot terlanggar 'dia' pulak" gile muke tempe selamba xde perasaan.kurang asam punye org.. mati2 aku igt die da tido time tu. sampai hati die biarkan aku takot sorang2. rupe2nye due2 ekor duduk tahan dgr tapi buat2 tataw. kakak aku siap ckp cara 'dia' berjalan ala2 arwah nenek aku.

sampai sekarang aku tertanya2 apekah itu? korang rase?
Statistik Kandungan
Penulisanonymous(klik lihat profail)
Markah Undian0
Populariti2028
Tarikh2010-05-23

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).