home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

Rabun IT

by bedal bedil bedul on September 12, 1999 at 23:43:02:



Rabun IT


Satu minggu dah aku duduk kat umah pasai sakit leher. Malu lak kalo kengkawan tau, mesti diowang suruh potong jerk. Jadik aku pun cari kawan kat ruangan kenalan, yes! yes! ada respon. bukan nye aku pandai sangat gunakan yahoo. tah berapa kali aku klik send, nak make sure e-mai aku sampai. member tak komen apa. so kaylah stakat nih. member ajak aku gi channel nyelam. aku cubalah cam nak rak. tak ndai gak. member kata. ko typ irc pastu typ dalnet. kalo dah dapek ko typ nyelam .ppas tu ko cari aku zirofill. disebabkan dialah satu satun member aku masa tuh. aku pun ty lah. akhir nye dapat sampai tahap irc dalnet. yes! yes!. pastu aku typ #nyelam dulu. pas tu aku ingat nick kawan aku tuh zerofill. aku pon typ zerofill pasal nak cari dia. yes! yes!. Haaa aku nampak dah nama kawan aku tuh. Apa lagi aku typ cam nih.....'zerofill, aku datang , help, help,' 'somebody help me'. 'Ni first time aku masuk channel ni. tolong tolooooong." Eh ada respon lah. diorang kata. 'apa kena ngan kau zerofill'. aku tak mau respon dari owang lain. aku nak zerofill gak yang jawab. Tapi takdak respon dari dia. so, aku blahlah. Aku ingat zerofill tak ada kat situ. so aku hantar e-mail pada dia. aku citer lah yang aku dah dapat channel tuh. Dia baleh cam ni ha bih kurang "aku tengah pening ni. saper tah gunakan nick aku. setan betul. kalo dapek aku tembak dia ...peng". disebabkan rabun IT aku masih tak dapat kesan apa yang sebenar nye berlaku. cuma aku faham mood dia tak baik hari tuh. so malam tuh aku gi lagi channel tu. aku taruk lagi nama aku zerofill. dipendek kan citer aku dapat klu, nickname tu kita taruk nick kita sendiri. pas tu cari zerofill for getting respon. Bengang abih, so aku antar email say sorry and break my relationship. he accept my sorry, and aku pon lega. Now we not contect each any more. Masa konvo di besiti aku. aku citerlah hikayat nih. pelagi.... 3 tahun dah kami tak ketawa sekuat tuh.

Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian-
Populariti1204
Tarikh2005-09-20

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).