home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

hantu bas

by akulaa... on October 22, 1999 at 21:34:34:



hantu bas


elo...aku lagi laa...
aku ader citer nak kasik tau kat korang sumer...ntah seram ker ntah tak aku pun tak tau ler...aku bukan sengaja reka citer...citer nih dah lamer dah...time aku kat skolah menengah lagi...skarang aku dah tua...
citer nyer cam nih...kisah seorang pemuda yang muda...keje kilang...satu malam yang dingin lagi mendinginkan...pemuda yang muda nih baru jer balik dari keje...dier buat OT...selalunyer dier keje sampai pukul seploh jer...
malam nih pulak dier rajin buat OT...sampai pukul 12 malam....time tuh memang dah takde bas ler...so...dier plan nak naik teksi jer..
dalam perjalanan nak ker teksi stand...dier terdengar anjing menyalak dengan teruk sekali...macam kene keja hantu...tetiber anjing tuh pun meluru dan terus keja pemuda tadi...aper lagi..dier lari cam tak cukup tanah ler..
dengan hati yang kecut...takut...dier ternampak satu bas menuju kearahnyer dengan pelahan sekali...dier pun tanpa pk panjang...naik bas tuh...lega...anjing tadi ilang dari pandangan...
pemuda tuh mengurut dadanyer...tetiber...dier ter pk..."aik...ader bas ker time nih..." biler dier pandang ke depan......'argggggggggggggghhhhhhhhhhhh...... tak ader pemanduuuUUuUUuuuu...hantuuuUuuuUUUuuu"...sekali lagi dier menjerit takut...takut yang amat sangat
sekali lagi dier berlari...kali nih dier terus jer melompat dri perut bas...bas tuh berlalu dengan pelahan...apabila sampai di belakang bas tuh...pemuda itu nampak satu lembaga sedang menolak bas itu dengan asyik sekali...rambutnyer panjang mengurai...
lembaga itu menundukkan kepalanyer kebawah agar tidak dilihat...pemuda itu dalam takut pun ingin juga melihat..tetapi lembaga itu hanya membunyikan nafasnyer yang kuat...tetapi berselindung disebalik rambutnyer yang panjang mengurai lagi kerinting halus itu.
tetiber...lembaga itu mengangkat kepalanyer...dan bersuara..."ala brader...tak kan tengok jer...tolong ler gua tolak bas nih...bas gua rosak dari jalan ipoh tadi...penat gua tolak sesorang ler brader..."..pemuda itu terus ilang ingatan sebab tersampuk dengan hantu bas.
seram tak...?korang marah tak...?tapi bagi akulaa....citer nih seram....pasal yang tolak bas tuh ...kawan aku yang dah lamer meninggal kemalangan ngan bas mini yang dier tolak tuh..

?????????????????????????????????????????? kompius....kompius...!



Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian0
Populariti1366
Tarikh2005-09-20

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).