home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

Kenapa aku handsome.2

by aLi gigi jarang on November 11, 1999 at 21:47:44:



Kenapa aku handsome.2


Renungan Bersama....

ORANG KATA.. enjoy sementara muda,hidup panjang lagi, dah tua nanti
tobatlah.

ATUK KATA.. orang muda hidup memang baru bermula,tapi belum tentu
masih
panjang lagi,entah esok lusa Izrail datang menjemput.


AKU RASA.. betul jugak tu..

ORANG KATA.. exams tu susah,kena banyak sacrifice, constant
study..past
year papers..etc..etc..etc..

ATUK KATA.. exams tu senang aje, dah ada tarikh untuk diuji, dah ada
syllabus untuk diikut, kalau ajal.. entah bila siapapun tak tahu,
banyak pula tu peringkat ujiannya, Munkar Nankir, Neraca Mizan,
tayangan
slide..


AKU RASA.. betul jugak tu..

ORANG KATA.. have fun on your birthday,panggil kekawan and sedara
mara,berpartylah sepanjang malam,make it a memorable one!!

ATUK KATA.. setiap hari jadi, kita semakin hampir, hampir setahun
dengan kematian,setahun lagi diberi peluang utk beramal, bertaubat..


AKU RASA.. betul jugak tu..

ORANG KATA.. kerja mesti sungguh-sungguh,beli rumah besar, kereta
mewah, makan lazat..baru hati puas!

ATUK KATA.. ye ke hati dah puas?? Dah cukup ibadah nak tempah kubur
luas-luas? Dah siap kenderaan meluncur Siratul Mustaqim? Dah cukup
zikir untuk santapan rohani? Dah cukup amal nak 'book' tempat
Al-Firdaus?


AKU RASA.. betul jugak tu..

ORANG KATA.. successful people have a good time management, ada
bisnes
di KL, New York, Tokyo..masih sempat berkempen utk pilihanraya, masih
sempat melepas lelah di disko dan karaoke, masih sempat pasang
perempuan 2-3, baru orang boleh respect!

ATUK KATA.. setiap manusia dapat 24 jam dlm sehari, tapi.. ada masa
ke
untuk sujud di sejadah 5 kali sehari semalam? Ada masa ke nak selak
Al-Quran sekali seminggu? Ada masa ke nak jenguk ibu ayah di kampung,
sekali dalam seminggu, atau sebulan, atau setahun?


AKU RASA.. err..betul jugak tu.. 

Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian0
Populariti1431
Tarikh2005-09-20

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).