home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

Haruan Tasik

by Aji Kotekawa on November 12, 1999 at 10:55:21:



Haruan Tasik


 Masalah ni dah lama kat office aku. Masalahnyer toilet tak ber'flush'. Maka terapung-apunglah sebesar-besar lengan bahan buangan yang berwarna kekuningan dan setengahnyer kehitaman. Dah pesan berpuluh kali, bila lepas berak tu flushlah, langsung tak berkesan. Lamer mikir aku dapatlah satu idear, aku print besar-besar pantun ni dan aku pelekat kat pintu dalam toilet. Dua pantun ni berbunyi:

Datang Kedah Mengail Haruan,
Haruan Bernama Haruan Tasik,
Kalau Sudah SHIT Diteran,
Jangan lupa Flush Ditarik.

Burung Merak Patah Susuh,
Burung Hantu Makan Petai,
Sudah Berak Kenalah Basuh,
Lepas Itu Ceruaklah Lantai.

Sejak aku pelekat pantun ni, jamban kami jadi bersih. Tak taulah aper sebabnyer

Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian-
Populariti1520
Tarikh2005-09-20

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).