home of anjungcafe

AnjungCafe Klasik memamparkan koleksi kreatif sekitar tahun 1996 sehingga awal 2000.

Sertai AnjungCafe chat di Telegram. https://t.me/joinchat/AB9YzA9KxwphwE_ntG8alA

Menu:
 
Web www.anjungcafe.com

Kelakar Korner
 
Muka Depan Kelakar Korner | Hantar idea kreatif anda ke Kelakar Korner

lawakkuda

by bule on December 05, 1999 at 06:38:41:



lawakkuda


  Apakhabar semua, ni 1st time aku submit joke kat sini, hope korang enjoy...
Tersebutlah kisah di negeri entah-berantah seorang saudagar bongkak yang
mempunyai seekor kuda yang sangat kuat.
Pada suatu hari terlintaslah di hati saudagar ni untuk nak "ek" akan kekuatan
kudanya.So...diadakanlah pertandingan...siapa yang dapat membuat kudanya duduk
akan diberikan 500,000 dinar emas...
Maka pada hari yang ditetapkan, berduyunlah orang datang untuk mencuba nasib...
...nak dipendekkan cerita, sampai ke senja takde siapapun yang dapat mendudukkan
kuda tersebut...tiba-tiba datang seorang budak pegi kat belakang kudatu dan tup-
tup, terus terduduk kuda tu...maka bersoraklah orang ramai dan terbeliaklah
mata saudagar....Hoi, budak apa kau buat kat kuda aku hah?..budak tu pun menjawab
"Saya jentik telur..."

Saudagar tak puas hati...maka diadakan pula pertandingan...siapa boleh membuat
kudanya menggeleng kepala akan dihadiahkan 1,000,000 dinar emas!!!
Maka nak dipendekkan cerita, sampai ke senjalah orang mencuba tapi tak boleh...
tiba-tiba muncullah budak tadi dengan BMW Roadsternya...(baru menang setengah
juta beb...). Dengan penuh suspennya, saudagar dan orang ramai memerhatikan
sambil budak tersebut dengan selambanya pergi dan membisikkan sesuatu di telinga
kuda itu...dan kuda menggelengkan kepalanya...maka riuhlah malam dengan sorakkan
orang ramai dan kali ini giliran saudagar pula terduduk...Wahai budak apa pula
yang kau cakap pada kudaku itu? Dan budak tersenyum dan menjawab...
"Nak kena jentik lagi?..."
...THE END...

Statistik Kandungan
Penulisarchive(klik lihat profail)
Markah Undian-
Populariti1417
Tarikh2005-09-20

Sila Undi


Bookmark and Share

Since November 14th, 1996. All right reserved.Unauthorized duplication is a violation of applicable laws©+® 1996 - 2017 by AnjungCafe Sdn Bhd(Company No:632695 W).
No part of this web site and the "Anjung Cafe" name shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from AnjungCafe Sdn Bhd. (Company No:632695 W).